Kosttillskott är inte ofarliga

I debatten om Kosttillskott som Craze från Driven Sports så stod det väldigt klart att alla Kosttillskott inte var hälsokost, än mindre ofarliga. Craze innehöll och innehåller fortfarande en metamfetamin-analog.

 

Att antioxidanter inte enbart är av godi stod också klart redan när man skulle undersöka hur mycket bättre rökares hälsa blev av betakaroten och det visade sig att betakaroten inte förbättrade rökares hälsa utan tvärtom ökade på frekvensen av cancer. Självklart finns det fler negativa saker med antioxidanter, eller vad säger du om konserveringsmedel? Är det alltid av godo, för de är nämligen antioxidanter...

 

Kosttillskott och Svenskt Kosttillskott hamnade i en intressant diskussion om hur antioxidanternas farlighet och vad som egentligen rä vad inom området kosttillskott hälsokost och hälsobutikens - hälsokostbutikens ansvar i frågan att upplysa konsumenten om vad som är vad. Vilket också blev tydligare och tydligare när konsumentombudsmannen KO ville förbjuda VitaePros reklam såväl som en del myndigheter anser att Craze ska och bör förbjudas.

 

 

Att antioxidanter kan ha en negativ effekt på hälsan är inget nytt och det har dessutom olägenheten att spräcka försäljningsargumenten för antioxidanter. Ni tror väl ändå inte att försäljarna av antioxidanter skulle säga ta våra antioxidanter de förminskar den hälsobringande effekten av fysisk träning ?

Det är dags att rensa i Hälsokost träsket med alla skitiga kosttillskott med alla sina knepiga begrepp som egentligen inte säger någonting, för handen på hjärtat vad är egentligen ett kosttillskott och vad är Hälsokost ...

 

11 Oct 2013